Pool Tbl is empty

edited June 9 in IBM
We just implemented STOR2RRD for our V3700 storage. It was working fine until we adjusted the tiers of the pools. Now on the report heatmap I can see only some LUNs on Pool2 and nothing about Pool1 anymore. Plus the Pool Tbl is empty. Everything else works fine, no problems. What could cause this?

 

Comments

  • Hello,

    There was a small bug. Here is the fix:

    https://download.stor2rrd.com/patch/7.13-1-gb64d/heatmap-stor.pl.gz

    Gunzip it and copy to /home/stor2rrd/stor2rrd/bin (755, stor2rrd owner)

    -rwxr-xr-x 1 stor2rrd stor2rrd 168581 Jun  9 09:51 heatmap-stor.pl

    If your web browser gunzips it automatically then just rename it: mv heatmap-stor.pl.gz heatmap-stor.pl

    Assure that file size is the same as on above example

    after copy script to bin directory

    cd /home/stor2rrd/stor2rrd # or where is your STOR2RRD working dir

    . etc/stor2rrd.cfg

    $PERL bin/heatmap-stor.pl

    refresh GUI

    If the fix did not help you send us logs.

    cd /home/stor2rrd/stor2rrd # or where is your STOR2RRD working dir

    tar cvhf logs.tar logs tmp/*txt

    gzip -9 logs.tar

    Send us logs.tar.gz via https://upload.stor2rrd.com

    Thank you
  • I get some errors when running the Perl script: 

    bin/heatmap-stor.pl: line 2: use: command not found
    bin/heatmap-stor.pl: line 3: use: command not found
    bin/heatmap-stor.pl: line 4: use: command not found
    bin/heatmap-stor.pl: line 5: use: command not found
    bin/heatmap-stor.pl: line 6: use: command not found
    bin/heatmap-stor.pl: line 7: syntax error near unexpected token '('
    bin/heatmap-stor.pl: line 7: 'use JSON qw(decode_json);'

    After running it, I can now see Pool2 in the Pool Tbl but Pool1 is still gone.
  • Hello,

    cd /home/stor2rrd/stor2rrd # or where is your STOR2RRD working dir

    ./load.sh heatmap

    refresh GUI

    Thank you


  • Hi, I couldn't get the script to run without error, so we decided to reinstall the system and the heatmap works fine now. However, after the reset, I have a problem that the data is one hour behind. We had a wrong time zone on the storage (GMT+8 instead of GMT+7), which we already corrected. But the data is still lagging one hour behind. How to fix that? Shall I open a new discussion for it?
  • Hello,

    you don't have to. What version of stor2rrd do you have? please these outputs:

    ssh stor2rrd@[svc|storwize control enclosure IP address] "svcinfo lssystem" | grep time

    timedatectl

    Thank you
  • edited June 14
    Please see here

  • And this is the problem, all graphs are 1 hour behind.

  • Hi,

    cd /home/stor2rrd/stor2rrd
    date
    ls -l tmp/<storage name>*txt
    head tmp/<storage name>-perf-last.txt

  • Hi, any advice about this?
  • We still didn't find any way to get rid of the 1 hour time difference. :/
    Any hint is appreciated. 
  • Hi,

    1. screenshot of the actual time from storwize UI
    2. actual time on stor2rrd server
  • I hope that shows the time is the same.

  • Hi,

    1. is that hapen for 1 storage only or for more
    2. send us log, note storage alias name and local time when logs were captured
    3. attach this output
    cd /home/stor2rrd/stor2rrd
    ls -l data/<storage alias>


    Note a short problem description in the text field of the upload form.

    cd /home/stor2rrd/stor2rrd # or where is your STOR2RRD working dir

    tar cvhf logs.tar logs tmp/*txt

    gzip -9 logs.tar

    Send us logs.tar.gz via https://upload.stor2rrd.com

  • I have uploaded the logs as requested. The problem only happens for one storage (V3700). We're monitoring two and the other (DS3500) works fine.
  • Hi,

    time on the storage and stor2rrd time is shifted about 1 hour for sure.
    SVC CLI svqueryclock: Wed Jun 30 17:35:57 NOVT 2021
    stor2rrd server: 2021.06.30 18:35:57 WIB +0700 1625052957


    TZ on the storage  is fine: "Asia/Novosibirsk" - UTC +7, stor2rrd server has same one: UTC +7, both using NTP


    In any case we cannot do anything, raise a call with IBM support that svqueryclock is not right although TZ is fine.


    Let us know.


Sign In or Register to comment.